Verloskundigenpraktijk Utrecht West

Wanneer bellen?

Als de weeën een uur lang elke 3 tot 5 minuten komen en duren ze 1 minuut? Bel ons dan. Bij ongerustheid mag je ons altijd bellen!

Weeën

Meestal zetten de weeën rustig in. Ze komen in de loop der tijd steeds korter op elkaar en nemen in sterkte toe. Verander regelmatig van houding, houd jezelf lekker warm, bijvoorbeeld met een kruik of warme douche. Dit zal je helpen de weeën beter op te kunnen vangen.

Als de weeën een uur lang elke 3 tot 5 minuten komen en duren ze 1 minuut? Bel ons dan.

Breken van de vliezen

Soms begint de bevalling met het breken van de vliezen. Vruchtwater kun je niet ophouden en blijft continue doordruppelen.

  • Helder vruchtwater en het kindje is ingedaald. Meestal is het vruchtwater helder van kleur, net als kraanwater. Wanneer de vliezen zijn gebroken, mag je nog wel douchen. Je mag echter niet in bad of gemeenschap hebben i.v.m. het infectiegevaar voor de baby. Breken de vliezen ’s nachts, is het helder van kleur en heb je nog geen weeën? Probeer dan wat te gaan slapen en bel ons in de ochtend. Als het overdag gebeurt, bel je ons.
  • Bij groen of bruin vruchtwater. Als het vruchtwater groen of bruin kleurt, heeft de baby in het vruchtwater gepoept. Bel ons dan meteen.
  • Het kindje is nog niet ingedaald. Ga rustig liggen en bel ons op 030 288 6666, ook al zijn er nog geen weeën. Wij komen dan kijken of het hoofdje alsnog is ingedaald.

Bloedverlies

Aan het einde van de zwangerschap kun je de slijmprop verliezen. Dit is de afscheiding met een beetje bloed en slijm. De bevalling kan dan nog wel enkele dagen op zich laten wachten. Verlies je veel (een maandverband vol) helderrood vaginaal bloed?
Bel ons dan meteen: 030 288 6666.

Van de kinderwens en zwangerschap tot aan de bevalling en het kraambed:
Verloskundigenpraktijk Utrecht-West biedt jou en je kindje persoonlijke en vakkundige verloskundige zorg.