Verloskundigenpraktijk Utrecht West

Kinderwens

Een eerste kindje, een broertje of zusje: een bijzondere tijd breekt er voor jou en je gezin aan.

Kinderwens

Er komt een moment dat jij en je partner besluiten om jouw/jullie kinderwens in vervulling te laten gaan. Een eerste kindje, een broertje of zusje: een bijzondere tijd breekt er aan voor jou én je gezin.

Heb je vragen en wil je goede adviezen over gezond zwanger worden? De verloskundigen van onze praktijk staan voor jou klaar. Wij nodigen je van harte uit om langs te komen op ons kinderwensspreekuur.

Maak een afspraak voor het kinderwensspreekuur.

Zwanger worden

Elke maand opnieuw kun je zwanger worden. Voor je toekomstige kindje is het van belang dat jij én je partner tijdens de gehele zwangerschap zo gezond mogelijk leven.

Dit kun je bereiken door onder andere:

  • er een gezonde levensstijl op na te houden;
  • door te sporten en gezond te eten;
  • niet te roken, geen alcohol te drinken en drugs te gebruiken;
  • te starten met het slikken van foliumzuur.

Foliumzuur | Het slikken van foliumzuur (vitamine B11) in het begin van je zwangerschap verkleint de kans dat je baby geboren wordt met een open rug. Het duurt zo’n vier weken voordat je lichaam genoeg foliumzuur heeft opgebouwd. Daarom kun je het beste beginnen vóórdat je zwanger wordt. Het advies is om foliumzuur te slikken vanaf 4 weken vóór de bevruchting tot 10 weken zwangerschap.

MEDICATIE | Het kinderwensspreekuur is met name belangrijk voor vrouwen die medicijnen gebruiken. Evenals vrouwen die onder behandeling bij een specialist zijn.

Kinderwensspreekuur

Wil je graag zwanger worden? De verloskundigen van onze praktijk gaan met jou en je partner in gesprek over gezond zwanger worden en zijn.

Tijdens het kinderwensspreekuur komt het volgende aan bod:

  • adviezen om de kans op een zwagerschap te vergroten;
  • informatie over de menstruatiecyclus en vruchtbaarheid.
  • medische geschiedenis en eventuele erfelijke aandoeningen in de familie.

Met name voor vrouwen die medicijnen gebruiken of die onder behandeling bij een specialist zijn, is het kinderwensspreekuur belangrijk.

Als je op ons kinderwensspreekuur komt, vragen wij jou en je partner van tevoren de ZwangerWijzer in te vullen. De ingevulde vragenlijst kun je naar ons mailen.

Voor meer informatie verwijzen we je naar de website van Woke Women

TIP | Vraag bij je zorgverzekeraar na of een bezoek aan het kinderwensspreekuur binnen je verzekering valt. Sommige verzekeringen vergoeden het kinderwensspreekuur gedeeltelijk of helemaal niet.

Van de kinderwens en zwangerschap tot aan de bevalling en het kraambed:
Verloskundigenpraktijk Utrecht-West biedt jou en je kindje persoonlijke en vakkundige verloskundige zorg.