Welkom bij Verloskundigenpraktijk Utrecht-West.

Even voorstellen

Het team van verloskundigenpraktijk Utrecht-West stelt zich met veel plezier aan je voor.
Wij willen graag dat je ons allemaal leert kennen en daarom ontmoet je ons afwisselend tijdens het spreekuur. Ook maak je kennis met onze praktijkassistente Bianca van der Sluijs.

Wij heten je van harte welkom!

Floor Erlings

Floor Erlings

verloskundige en echoscopiste

Liefde, aandacht, rust, plezier en humor zijn voor mij belangrijk in mijn werk. Ik ben de ideale combinatie tussen stoer en een mietje!

Zo sta ik iedere wedstrijd bij FC Utrecht langs de lijn, maar ben ook sinds 2017 docent hypnobirthing. Ik ben een echt mensen-mens en ik hou ervan om met verschillende soorten wensen, normen en waarden om te gaan.

Het liefst begeleid ik iedere dag een bevalling, zet mensen in hun kracht, de zwangere centraal, vorm een team met iedereen er om heen. Dit doen we ook in de wijk. Zo ben ik het aanspreekpunt voor de asielzoekers en heb regelmatig overleg met ketenpartners.

Ook zit ik in het samenwerkingsverband van een ziekenhuis. Een goede samenwerking is namelijk van groot belang.

Francis Lorié

Francis Lorié

verloskundige en echoscopiste

Als verloskundige ben ik betrokken, rustig, een luisterend oor, wil ik vertrouwen geven en ben ik daadkrachtig als dat nodig is.

Elke nieuwe zwangerschap is heel bijzonder en ervaar ik het als een voorrecht om zwangeren hierbij te begeleiden. Naast deskundige zorg vind ik persoonlijk contact met mijn cliënten heel leuk.

Ik vind het belangrijk om naar jullie wensen te luisteren en de zorg hierop af te stemmen.

Het begeleiden van stagiaires vind ik ook leuk. Het is voor mij belangrijk dat zij de mogelijkheid hebben in een verloskundigenpraktijk stage te lopen.

Gwendolyn van Strien

Gwendolyn van Strien

verloskundige en echoscopiste

Sinds 2003 werk ik met veel plezier in deze leuke praktijk!
Ik vind dat er niet alleen fysiek, maar ook mentaal veel verandert bij een vrouw, tijdens haar zwangerschap en bevalling. En zeker ook in de periode van je leven met kleine kinderen!

In onze huidige maatschappij gaat alles snel en neigen we steeds meer naar techniek en status. Rondom kinderen krijgen heb je volgens mij juist tijd en ruimte nodig. Voor jezelf, je kind én je partner. Omdat je op die manier vanuit je gevoel en vertrouwen samen kunt gaan bevallen en opvoeden.
En zodat er ruimte is om het wonder van een geboorte en het krijgen van kinderen bewust mee te maken.

In Nederland zijn er genoeg zorgverleners en mensen die je hierbij willen ondersteunen. Ik ben er één van; nuchter en vanuit mijn eigen gevoel en vak.
Na al die jaren blijft het nog steeds een prachtig beroep, omdat het altijd weer anders is, door andere situaties en andere mensen.

Daniëlle van Rijn

Daniëlle van Rijn

verloskundige

Sinds 2015 werk ik voor deze bruisende stadspraktijk. Als verloskundige vind ik het belangrijk dat de cliënt en haar partner vertrouwen hebben in onze zorg maar vooral in haar eigen lichaam en het geboorteproces. Om dit zo goed mogelijk te begeleiden staan bij mij deskundigheid, vertrouwen en juiste informatievoorziening voorop. Iedere vrouw en haar partner is anders en daarom is het van belang om je aan iedere situatie aan te kunnen passen. Rust uitstralen en doorpakken wanneer nodig.

In 2018 heb ik mijn master Gezondheidswetenschappen, Midwifery Science afgerond. Met deze studie wil ik in de regio een steentje bijdragen aan een goede ontwikkeling van de geboortezorg waarbij de cliënt en haar partner centraal staan.

Carin Brons

Carin Brons

verloskundige en echoscopiste

Sinds mijn afstuderen van de verloskunde academie in Maastricht werk ik bij Utrecht West. De afwisseling binnen de praktijk zorgt ervoor dat elke dag anders is. Als verloskundige ben ik rustig, betrokken en een luisterend oor. Daarnaast vind ik het in de praktijk belangrijk dat we goed samenwerken en ben ik een echte teamplayer. Verder ben ik ambitieus en nieuwsgierig. Ik ga graag een nieuwe uitdaging aan en ben om die reden de echo-opleiding gestart en met succes behaald. In de praktijk kunnen jullie me ook tegenkomen als Centering Pregnancy begeleider.

Tara Hoet

Tara Hoet

verloskundige

Het krijgen van een kindje is een van de meest onvergetelijke gebeurtenissen in het leven. Ik blijf het dan ook ontzettend bijzonder vinden dat ik daar dagelijks deel van uit mag maken! Als verloskundige is het mijn taak om mijn deskundigheid in te zetten om de zwangerschap, bevalling en kraamtijd zo goed mogelijk te laten verlopen, en dit doe ik al een aantal jaren met heel veel liefde en plezier.

De geboorte van je kindje draag je voor altijd met je mee en daarom vind ik het zo belangrijk dat ouders hier goed op terugkijken. Vertrouwen speelt hierin een grote rol. Vertrouwen in jezelf, je lichaam en je eigen kracht. Maar ook het vertrouwen in je partner, in elkaar, in de zorgverlening en in het proces rondom de geboorte. Door middel van het geven van goede coaching, voorlichting op maat en persoonlijke begeleiding hoop ik te bereiken dat ouders tevreden maar vooral ook trots terugkijken op deze bijzondere periode en vol vertrouwen de rest van het ouderschap tegemoet gaan!

Sam Rietbroek

Sam Rietbroek

verloskundige

In 2016 ben ik afgestudeerd aan de Academie Verloskunde Maastricht en sinds 2018 werk ik in deze leuke en fijne praktijk in Utrecht. Ik heb niet altijd verloskundige willen worden (ik heb nog een blauwe maandag Spaans gestudeerd aan de Vertaalacademie) maar wilde wel iets gaan doen waarbij ik voldoening uit mijn werk zou halen en iets voor andere mensen zou kunnen betekenen. Dat heb ik helemaal gevonden in ons mooie vak! Het is een voorrecht om vrouwen te mogen begeleiden tijdens deze bijzondere periode in hun leven en ik geniet ervan om er samen voor te zorgen dat de vrouw en haar partner met een positief gevoel op deze periode terug kunnen kijken

Bianca van der Sluijs

Bianca van der Sluijs

praktijkassistente

Ik ben Bianca van der Sluijs en ben sinds februari 2012 met veel plezier werkzaam als praktijkassistente.

Als spil van de praktijk beantwoord ik de telefoon, plan ik afspraken, doe ik allerlei administratieve werkzaamheden zoals verwerken van post & e-mail, cliëntgegevens en labuitslagen.

Daarnaast heb ik contacten met andere zorgverleners zoals huisartsen, ziekenhuizen en kraambureaus.

Onze praktijk bestaat uit een leuk en gedreven team en ik vind het leuk dat ik daar deel van uitmaak.