Verloskundigenpraktijk Utrecht West

De eerste weken

De eerste weken met je kindje…

De eerste weken

Wanneer je kindje geboren is, zal het dagelijkse leven een totaal andere invulling krijgen. Veel van wat je doet, zal afgestemd zijn op de zorg- en voedingsmomenten van je kindje. Een heel andere situatie dus dan voorheen, waarop je je samen met je partner moet voorbereiden en uiteindelijk moet instellen. De eerste weken zijn dus nodig om te herstellen, te wennen aan elkaar en om te genieten. Gelukkig heb je daar verlof voor.

Na ongeveer een week sluiten de verloskundigen van onze praktijk de zorg af. Als je dan vragen of problemen hebt, ga je naar het consultatiebureau of de huisarts.

Heb je vragen over de eerste weken of wil je meer weten? Wij helpen je graag.

Wij zijn er voor jou en je kindje.

Het consultatiebureau is onderdeel van het centrum van Jeugd en Gezin. Dit is in elke gemeente in Nederland te vinden.

Bij het consultatiebureau kun je terecht voor…

  • vragen over gezondheid, opvoeden en opgroeien van je kind;
  • meten en wegen van kleine kinderen en controles van de groei en ontwikkeling van je kindje;
  • vaccinaties.

In onze wijken zitten 2 consultatiebureaus, namelijk in Lombok en Kanaleneiland.

Graag wijzen we je even extra op de uitgebreide website van de consultatiebureaus waar heel veel filmpjes en extra informatie te vinden zijn. Ook voor als je kindje naar de basisschool gaat of lekker begint te puberen.

Heb je vragen over het consultatiebureau of wil je meer weten? Wij helpen je graag.

Wij zijn er voor jou en je kindje.

Door vermoeidheid, een herstellend hormoonevenwicht en het plotselinge besef van deze grote verantwoordelijkheid, is het niet altijd een roze wolk waar je op zit. Soms voel je na de bevalling niet meer echt jezelf. Je bent soms blij, maar ook moe en futloos of somber. Al deze gevoelens zijn normaal naast de gevoelens van blijdschap. Maar bij sommige vrouwen gaan ze steeds meer overheersen.

Belangrijk is dan dat je je gevoelens en gedachten niet verstopt, maar erover praat. In de eerste plaats met je partner, maar ook met vrienden of (groot)ouders.

Soms is het goed om met iemand anders te praten, om je gedachten en gevoelens op een rij te zetten. Neem vooral contact met ons op als je je niet goed in je vel voelt zitten. Wij kunnen meedenken met wie jij zou kunnen gaan praten.

Veel huisartsen hebben praktijk ondersteuners die veel van dit soort gesprekken voeren. Vraag ons of je huisarts voor wat meer informatie hierover. Verder zijn er in de stad ook een aantal psychologen met als speciaal aandachtsgebied de eerste weken na de bevalling.

Heb je vragen over de roze wolk of wil je meer weten? Wij helpen je graag.

Wij zijn er voor jou en je kindje.

Zwanger in Utrecht – psychische zorg

Psychologenpraktijk Veerkracht

Baby Blues Domstad

Van de kinderwens en zwangerschap tot aan de bevalling en het kraambed:
Verloskundigenpraktijk Utrecht-West biedt jou en je kindje persoonlijke en vakkundige verloskundige zorg.